Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΝΗΣΩΝ

ΚΟΡΑΗ 4 - 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ: 2651 0 21927 - 31427 FAX: 2651 0 31427
E-mail : geoteeip@otenet.gr

Αρθμ. Πρωτ.:343

ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε.

Ιωάννινα 10.07.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έστω και με καθυστέρηση αρκετών ετών, κατασκευάζεται το έργο «Εκσυγχρονισμός και ανακαίνιση τμημάτων των αρδευτικών δικτύων Α & Β του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» στο Ν. Ιωαννίνων. Όμως παρότι προβλέπεται από την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μελέτης, η διαχείριση - απόθεση των προϊόντων θραύσης των παλαιών καναλέτων σε εγκαταστάσεις θραύσης και εγκαταστάσεις αποθεσιοθαλάμων, παρατηρήθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν τηρείται.
Συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν διάσπαρτα τέτοια υλικά εντός των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, πάνω σε δρόμους ή ακόμα αυτά να επανατοποθετούνται στο κανάλι εκσκαφής για το πέρασμα του νέου υπόγειου αγωγού άρδευσης ή πολλά να είναι πεταμένα εντός του αύλακα αποχέτευσης. Επειδή τα υλικά αυτά εάν παραμείνουν εντός της περιοχής του έργου είτε εμφανή, είτε θαμμένα θα δημιουργήσουν πρόβλημα αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν σύμφωνα άλλωστε και με τους όρους της μελέτης.
Επίσης όταν τα μηχανήματα στρώνουν σκύρα ή αδρανή για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, καλό θα ήταν να τα στρώνουν πάνω στους δρόμους και όχι να καλύπτουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Τέλος οι εκσκαφές και οι χωματουργικές εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου, να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες διότι δημιουργούνται προβλήματα στις καλλιέργειες.

Για τη Δ.Ε. του Παραρτήματος

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ι. Παπακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: